Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

WAOP online webinar

20 May 2022 @ 12:00 - 13:00

Would you like to attend the online webinar? As a WAOP member, you are able to sign up for the webinar until May 13 using the link in the e-mail you received on Wednesday, April 6. See you there!

Inhoud
In deze WAOP webinar gaat Berend van der Kolk in op zijn recent verschenen boek De Meetmaatschappij. We meten er namelijk heel wat af met elkaar: van kijkcijfers, bestsellerlijsten, KPI’s en stappen tot Cito-scores. Een scholier is zo goed als zijn gemiddelde, een werknemer moet SMART-doelen halen en teams en organisaties moeten resultaatgericht werken. Maar, wat doet al dat meten met ons, en met onze maatschappij? In dit webinar gaan we in vogelvlucht door enkele thema’s uit het boek De Meetmaatschappij, en komen we langs ziekenhuizen, meetsociologen, scholen, banken, filosofen en motivatiepsychologen. Daarbij is er uiteraard ook ruimte voor discussie.

Spreker
Dr. Berend van der Kolk is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Voorheen doceerde hij aan IE Business School Madrid, de London School of Economics en de Rijksuniversiteit Groningen. In zijn onderzoek en onderwijs richt hij zich voornamelijk op de impact van meetsystemen op mensen, organisaties en de maatschappij. Hij publiceert hierover in internationale wetenschappelijke tijdschriften, maar ook bijvoorbeeld in The Guardian en bij Follow The Money. In 2020 werd Van der Kolk door het Britse Thinkers50 op een lijst geplaatst met opkomende managementdenkers. Eind 2021 publiceerde hij De Meetmaatschappij bij Uitgeverij Atlas Contact. Het boek werd positief ontvangen in de media (Trouw, De Volkskrant, het FD en het AD) en in vakliteratuur geprezen als ‘uiterst actueel’ en ‘verplichte kost’.

Details

Date:
20 May 2022
Time:
12:00 - 13:00

Venue

Zoom
en_GBEnglish