Over ons

Over ons

De WAOP ‘Werkgemeenschap van onderzoekers in de Arbeids- & Organisatiepsychologie’ is een vereniging die arbeids- en organisatiepsychologisch onderzoek in Nederland en het Nederlands sprekende deel van België stimuleert. Het gaat daarbij zowel om toegepast- als om meer fundamenteel onderzoek dat betrekking heeft op vraagstukken uit de arbeids-, organisatie- of personeelspsychologie. Het bevorderen van samenwerking tussen wetenschappers en professionals die op dit gebied werkzaam zijn vormt een expliciet doel voor de WAOP.

De WAOP verzamelt en distribueert relevante informatie, met name via de periodieke nieuwsbrief ‘A&O-Items‘. Het betreft informatie over de Nederlandse A&O Psychologie, WAOP leden, themabijeenkomsten en congressen in binnen- en buitenland. Alle leden van de WAOP ontvangen ‘A&O items’.

De WAOP werkt onder meer samen met het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), bijvoorbeeld bij de uitgave en distributie van ‘A&O-items’. Verder is de WAOP constituerend lid van de European Association of Work and Organizational Psychologists (EAWOP).

nl_NLDutch